Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Telomereffekten" by Elissa Epel & Elizabeth Blackburn " eBook PDF Kindle ePub Free

Telomereffekten

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Telomereffekten
  • Author : Elissa Epel & Elizabeth Blackburn
  • Release Date : January 23, 2018
  • Genre: Health & Fitness,Books,Health, Mind & Body,
  • Pages : * pages
  • Size : 3729 KB

Description

Har du nÄgon gÄng undrat över varför en del sextioÄringar ser ut och beter sig som fyrtio och tvÀrtom? Varför vissa ser yngre och piggare ut, Àr friskare och mÄr bÀttre Àn andra i samma Älder? Med andra ord: varför vi Äldras sÄ olika?
Svaret Àr att det bland annat beror pÄ vÄra telomerer.
LÀngst ut pÄ varje kromosom sitter dessa smÄ svansar som visat sig ha stor betydelse för hur vi Äldras och hur vi mÄr. För varje celldelning förkortas telomererna, och korta telomerer har kunnat kopplas till Äldrandet och olika sjukdomar. Men: genom vÄr livsstil kan vi pÄverka och till och med förlÀnga dem!
Detta viktiga forskningsfynd fick nobelpristagaren Elizabeth Blackburn att tillsammans med forskaren Elissa Epel skriva en bok om telomerernas betydelse för mÀnniskans livskvalitet, livslÀngd och vÀlmÄende.
Tyngdpunkten ligger inte i att förklara molekylÀrbiologiska processer eller metodiken bakom telomerforskningen. Telomereffekten Àr enkelt och lÀttillgÀngligt skriven och Blackburn och Epel beskriver hur Äldrandet ser ut i vÄr kropp och telomerernas inflytande pÄ vÄrt hÀlsotillstÄnd. Faktorer som pÄverkar telomerernas lÀngd tas upp och dÀrmed ocksÄ vad som kan pÄverka Äldrande och hÀlsa. En stor del av boken utgörs av praktiska livsstilsrÄd för ett friskare och lÀngre liv.
Flera saker kan pÄverka, som stress och fysisk aktivitet, men vÄr forskning visar att det Àr maten som har klart störst betydelse. Mycket socker, framför allt söta drycker, och processat kött ger kortare telomerer medan en bra och varierad kost med mycket mikronÀringsÀmnen och exempelvis omega-3-fett förknippas med lÀngre telomerer, sÀger Elizabeth Blackburn.
Ur intervju med Henrik Ennart, Svenska Dagbladet, 16 dec. 2106


Free Download "Telomereffekten" PDF ePub Kindle


Post a Comment for "(Download) "Telomereffekten" by Elissa Epel & Elizabeth Blackburn " eBook PDF Kindle ePub Free"